İmplant Diş Fiyatları

Günümüzde implant diş tartışmasız olarak doğal dişlere en iyi alternatiftir. İmplant için protetik gereklilik, cerrahi uygunluk gibi kriterlerin dışında implant fiyatları ve hastanın ekonomik durumu gibi faktörler de etkili olmaktadır. Bu yazıda implant diş yapımında başarıyı yakalamak için önemli konular ile ilgili bilgiler vereceğim. Sadece implant fiyatları değil, implantların üzerine yapılacak diş kaplama, diş köprüsü ve protezi’nin de ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız.

Geleneksel köprü ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, yüzünüzde doğal bir görünümü de beraberinde getirir. Bugün implantın, 21. yüzyılda üzerinde en çok çalışılacak olan diş tedavi şekli olduğu anlaşılmaktadır. Doğru teşhis, yeterli bilgi, tecrübe ve ekipmanla uygulandığında diş implantı, hasta ve hekim açısından başarılı sonuçlar verebilen bir diş tedavi şeklidir.

Not :İmplant dişlerin garanti sertifikası vardır.

İmplant Diş Fiyatları ile ilgili aramalara baktığımızda, implant diş fiyatları 2020 yılında ne kadar, implant diş fiyatları SSK öder mi, sigortada implant yapılıyor mu veya devlet hastanesi implant diş fiyatı merak ediliyor. Tek diş implant fiyatları 2020 senesinde ne kadar? implant markaları ve implant fiyatları 2020

Başarılı İmplant

İmplant fiyatı önemli ancak sadece fiyat odaklı olmamak gerkiyor. Bazen 300-500 lira için büyük risklere girmiş oluyor hastalar. Değer mi? Değmez tabi. Şimdi size implant fiyatı kadar önemli 5 maddeyi sıralayıp bunlar ile ilgili kısa bilgiler vereceğim ve başarılı bir implant fiyatı ne civarda oluyor bilgisini paylaşacağım.

  1. İmplant Markası
  2. İmplant Yapacak Hekim
  3. İmplant Yapılacak Klinik Ekipmanları
  4. İmplant Yapımı Sonrası Kontroller ve Bakım
  5. İmplant Garantisi

Başarılı implant tedavisi için vazgeçilmez iki ön koşul vardır;

  • Preoperatif muayenenin iyi yapılması
  • Preoperatif planlamanın iyi yapılması

Bu bölüm dental implant yerleştirmek için gerçekleştirilen cerrahi müdahalelere değiniyor olmasına rağmen, yukarıda bahsi geçen iki parametrenin önemi azımsanmamalı ve hasta için en uygun sonucun elde edilmesindeki rolü takdir edilmelidir. İmplant tedavisinin cerrahi aşaması altyapıyı çene kemiğinin içine veya üstüne yerleştirebilmek ve protetik aşamayı kolaylaştırmak için gerçekleştirilen tüm işlemleri kapsar. Bununla birlikte sonucun başarısı, altyapının kemiğe başarıyla tutunmasına bağlı olduğundan, tüm sürecin kritik bir aşamasını teşkil eder. Cerrahi işlem gerçekleştirilmeden önce, hastanın kapsamlı bir planlama sürecinden geçirilerek, ağzındaki klinik durumun getirdiği sınırlılıkların yanı sıra greft gereksinimi ve uygun cerrahi müdahale şeklinin belirlenmesi son derece önemlidir.

İmplant Diş Fiyatı
İmplant Diş Fiyatı sadece implant vidasını ifade eder. Üzerindeki kaplama için ayrıca bilgi almak gerekir.

Cerrahi Öncesi Muayene

Cerrahi öncesi planlama; hastanın uyumluluk düzeyini, motivasyonunu ve dental farkındalığını belirlemeyi kolaylaştıran bir süreç içerir.Bu aşama normalde, hastanın düşüncelerini ve dişlerin hangi sebeple ve ne kadar bir süre içinde kaybedildiğini de kapsayan iyi bir geçmiş hikâyesini alarak başlar. Buna ek olarak, başvuru sırasındaki düşüncelerine dair ayrıntılar ve beklentileri de öğrenilmelidir.

Bu aşamada dikkatli bir dental ve medikal hikâye de alınmalıdır.

Bu muayenede ağız içi ve ağız dışı değerlendirmeler gerçekleştirilir.

  • Ağız dışı muayenede yüze ait asimetriler, gülüş çizgisi ve varsa diğer normal dışı durumlar belirlenir.
  • Ağız içi muayene sistematik bir şekilde yumuşak dokuların, periodonsiyumun (oral hijyenin, dişeti sağlığının ve sondalama derinliklerinin değerlendirilmesini içerir), dişlerin (dişlerin durumu restorasyonlu veya değil, herhangi bir yer değiştirme

veya uzama ve konum), oklüzyonun ve varsa protezlerin değerlendirilmesini içerir. Muayene kayıp diş bölgelerini de kapsamalı, var olan mesafe ve boşlukla gingival dokuların ilişkisi de göz önüne alınmalıdır. Bu gerçekleştirildikten sonra dental ( panoromik görüntüleme) ve perapikal görüntüleri de içeren radyografiler alınır.

Bu tedavi öncesi değerlendirme sonunda, hastanın implant tedavisine uygun olup olmadığına dair bilginin edinilmiş olması gerekir. Kalan dişlerin prognozunu da içeren bir ayırıcı tanı yapılır ve başlangıç tedavi planlaması yapılır. Bu plan sırasında herhangi bir hastalık veya anormal bulgu, implant tedavi planlaması öncesi değerlendirilmelidir. Bu aşama süresince şüpheli ve kötü prognozlu dişler belirlenir ve planlama üzerindeki etkilerine göre koruma veya çekim kararı verilir. İmplant tedavisi için sorun yaratma olasılığı olan dişler için çekim kararı verilmeli ve bunun gerekçesi hastaya net olarak anlatılmalıdır.

1-İmplant Markası

İmplant malzeme olarak titanyumdan üretilen bir vida. Ancak farklı  markalar ve farklı implant fiyatları var. Biz hekimler için de tıpkı sizin implant fiyat araştırması yaptığınız gibi bir araştırma sürecimiz oluyor. Çok kaliteli ve çok ucuz fiyat ile implant alabilmek mümkün değil. Dolayısı ile iyi bir implantı da ucuz fiyat ile yapabilmemiz mümkün olamamakta. Tıbbi malzeme konusunda tecrübesi ve geçmişi olan köklü firma ürünlerini tercih etmek gerekiyor. Otomobil yedek parçası yaparken elindeki makine parkuru implant yapımı için de uygun diye implant üretimine giren firmalar bile var. İşte tam da kaçındığımız firmalar bunlar.

2-İmplant Yapacak Hekim

İmplant uygulaması cerrahi disiplin ile yapılan bir işlemdir. Kliniğimizde çene cerrahisi uzmanı tarafından implantın cerrahi aşaması gerçekleştirilir. İmplant yapımında ikinci aşama da implant üzeri diş yapım aşamasıdır. İmplantların kullanım ve estetiği için önemli ve teknisyen hekim iş birliği gerektiren bu aşama da 20 yıl üzeri tecrübe sahibi hekimlerimiz tarafından uygulanır.
Bu sayede hem cerrahi hem protetik aşamalarda yüksek konfor ve güven ile implant yapılmış olacaktır. Randevu için Whatsapp hattımızdan iletişim kurabilirsiniz.

3-İmplant Yapılacak Klinik Ekipmanları

Boşuna dememişler alet işler el övünür Diş hekimliğinde de bu genel görüş geçerlidir. Cihazların hassas olması bakımlarının tam ve eksiksiz yapılması gerekir. Cihazları steril olması da diğer bir önemli ve zorunlu bir gereklilik. İmplant uygulanmasında panoramik diş röntgen cihazından, fizyodispenser cihazına kadar kalibrasyonlar tam olmalıdır.

4-İmplant Yapımı Sonrası Kontroller ve Bakım

En az implant yapımı kadar önemli bir konu da implant uygulandıktan sonraki bakım ve periyodik kontrollerdir. İmplant uygulaması ve üzerindeki diş protezi ne kadar iyi yapılırsa yapılsın bakım iyi olmaz ise implant ömrü kısa olacaktır. Tıpkı kendi dişlerimizdeki gibi iyi bakım uzun ömür demektir. İster diş ister implant olsun bakım yeterli olmadığında ağız içerisindeki bakteri plağı ve mikro flora etkisi ile diş veya implant çevre dokularında yıkım olacak ve dişi veya implantı kaybetme riski ile karşılaşacağız.

Bunları bildiğimize göre ve dişleri de kaybettiğimize göre artık son şansımız olan implantlar için iyi bir ağız bakımı esirgenmemelidir. Gerek evde kendi yapacağımız diş fırçası ve diş ipi veya arayüz fırçaları ile bakım, gerek diş hekiminin yapacağı profesyonel temizlik ve bakım implant ömrünün uzamasına katkı sağlayacaktır.

 

5-İmplant Garantisi

Şimdi de en can alıcı nokta ile ilgili bilgi vereyim size. İmplant garantisi. Onca emek ve para. Bunun bir garantsi olmalı. Bence de olmalı. Size diş klinikleri implantın ömür boyu garantisi olduğunu söylediklerinde sizin anlamak istediğiniz implantı ömür boyu kullanacağım. Ancak durum böyle olamayabilir. Kendi dişinizi bile ömür boyu kullanamadığınızı göz önüne aldığınızda iyi bakım ve iyi uygulama ile implantın uzun yıllar kullanılabileceğini söylemek mümkün. Bu süredeki hedef de ömür boyu kullanım amacıdır. Ancak her zaman implant ömür boyu size hizmet edemeyebilir. Peki sorun çıktığında ne olur?

İmplant komplikasyonları yazısında da okuyabileceğiniz problemler ile karşılaşmak mümkün. Bu komplikasyonların bazıları tedavi edilebilir iken bazıları da implant kaybı ile sonlanır. Erken teşhis can kurtardığı gibi implantınızı da erken teşhis ile kurtarmak mümkün olacaktır.

İmplant Öncesi

Kayıp dişlerin telafisini içeren her planlama diş seviyesinden başlamalıdır. Bu demektir ki; yerine konacak dişlerin son ve istenen pozisyonu, implantın cerrahi yerleşiminin planlaması yapılmadan önce belirlenmelidir. Bu konum genellikle tedavi öncesi mum modelaj ile belirlenir. Wax-up, bir rehber aracılığıyla radyolojik değerlendirme ve cerrahi işlem için diş pozisyonunu aktarmak amacıyla kullanılır. İmplantın cerrahi yerleşimi, protez açısından yönlendirilmiş bir tedavi planı ile belirlenmelidir. Böylece, implant yerleşimi için düşünülen bölgedeki kemiğin miktarı ve implant yerleşimi öncesi veya cerrahi sırasında greft konulmasına gerek olup olmadığı da belirlenmiş olur. Protezle yönlendirilen bu tedavi planı, cerrahın implantı restorasyona göre doğru konumlandırmasına ve cerrahi sırasında karşılaşılabilecek sınırlılıkları belirlenmesine olanak tanır. Protetik yönlendirmeli tedavi planı son derece önemli olmasına rağmen, hastanın olarak cerrahi bir aşama içeren implant tedavisine uygunluğunun değerlendirilmesi de önemlidir.

İmplant Fiyatları

Yapılacak implant ücreti ile bilgi almak istediğinizde klinikler sizi muayene için çağırır. Siz bir implant fiyatı vermek ne kadar zor geliyor diye düşünürken onların tek amacı aslında sizi doğru bilgilendirmektir. Belki implant tedavisine hiç ihtiyacınız yok! Belki de siz iki implant yeter diye düşünürken size üç implant gerekecek. Bu nedenle implant fiyatı ile ilgili doğru bilgiye ulaşmak isteyenlerin gidip implant muayenesi olmaları gerekir. İmplant fiyatı vermek hiç zor değil. Mesela kaliteli bir Alman implant için 450-600 € fiyatlar uygun fiyatlardır. Ucuz segment implantlar 50-100€ daha azücret ile yapılabilse de çıkacak komplikasyonlar göz önüne alınarak ucuza kaçmamak gerekir. WhatsApp ile bilgi ve randevu alabilirsiniz.

İmplant ücreti ne zaman ödenir? İmplant yapıldı parasının hepsini verecek miyim? Evet vereceksiniz. Çünkü implant fiyatları döviz ile. Şimdi vermez iseniz döviz borçlanmış olacaksınız. Siz veya klinik. İmplant fiyatı implant cerrahisi seansında ödenir. Üzerine yapılacak diş kaplama da kaplama yapılırken iki içi ay sonra ödenir.

En iyi implantı yaptırmak için

Misyonumuz

Koruyucu diş hekimliği hizmetini artırmak. Sürekli eğitim, ölçme ve iyileştirme yöntemlerini kullanarak devamlı gelişmeyi ve yenilemeyi sağlayan bir yönetim ve işletim sistemi olmalıdır. Hastalara her türlü yenilik teknolojik gelişmelerden faydalanma imkanı sunulmalıdır.Ayrıca meslek ilke ve ahlakına bağlı, dürüst ve güvenilir tanı ve tedavi hizmeti sunulmalıdır.

Vizyonumuz

Kliğimizde hizmet kalitesinin sürekliliği ve koşulsuz hasta memnuniyeti ön koşuldur. Hizmet kalitesini sağlamak için diş hekimliğinde kanıtlanmış tüm teknolojileri kullanmaktayız. İnsan sağlığı için olmazsa olmazlardan olan sterilizasyon ve dezenfeksiyon kuralları dikkatli uygulanmaktadır. İnsan ilişkilerinde sıcaklık,samimiyet ve güvenin korunduğu güler yüzlü ve çağdaş hizmet anlayışı sürdürülmektedir.

Not: Bu web sitesinde yer alan bilgiler asla hekimin hastasına bilgi vermesi anlamında değerlendirilemez. Sadece genel bilgiler verir. Yazılar implantlar ve İmplant destekli üst protez restorasyonları hakkında temel bilgiler vermek amacıyla hazırlanmıştır.